ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2022Α

Μετά την ολοκλήρωση ανάθεσης των μαθημάτων σε εκπαιδευτές, ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων κάθε ειδικότητας του 1ου ΔΙΕΚ Λάρισας.

Για να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα πιέστε   ΕΔΩ


Ειδικότητες Εξαμήνου 2022Α

Από το 1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας ανακοινώνεται ότι οι ειδικότητες που λειτουργούν κατά το εαρινό Εξάμηνο Κατάρτισης 2022Α είναι:

Δ' Εξάμηνο:

 1. ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
 2. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
 3. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ
 8. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Β' Εξάμηνο:

 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 2. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
 3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ
 4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
 6. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
 7. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
 8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
 10. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Open-eClass

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους του 1ου Δ.ΙΕΚ Λάρισας ότι έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία για το εαρινό εξάμηνο 2022Α, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης, Open eClass.

Η πλατφόρμα Open eClass 1ου Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Βασική της επιδίωξη είναι η εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία με την υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων. Δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά λειτουργεί συνεπικουρικά αυτής. Περιέχει εργαλεία για τη διαχείριση του εκπαιδευτικού περιεχομένου, εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και αξιολόγησης όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όλο το εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις μαθημάτων, ερωτηματολόγια, γραπτές εργασίες, τεστ, μηνύματα κλπ.) μπορούν να υλοποιηθούν και να αναρτηθούν στην πλατφόρμα eClass.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι: http://1iek-laris.lar.sch.gr/iek_open_class/

Οδηγίες προς Καταρτιζόμενους 

Οδηγίες προς Εκπαιδευτές

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2022Α'

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα του Εαρινού εξαμήνου 2022Α' θα ξεκινήσουν για όλα τα εξάμηνα και τμήματα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Όσοι σπουδαστές και εκπαιδευτές είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, δεν χρειάζονται Rapid Test. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσκομίσουν την πρώτη ημέρα Rapid Test. Στη συνέχεια θα προσκομίζουν δύο τέστ την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Καλή συνεργασία και ένα δημιουργικό εξάμηνο.

Ο Δ/ντής του 1ου ΔΙΕΚ Λάρισας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29-3-2022 , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ

 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29-3-2022 , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ
  Λαμβάνοντας υπόψη: I. την κείμενη νομοθεσία , ( απόφαση αριθ.Κ5/160259/ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ/Υ.ΠΑΙ.Θ./ΦΕΚ 5837΄τ. Β/15-12-2021 και νόμος. 4763/ΦΕΚ 254 τ. Α/21-12-2020) και II. την εύρυθμη εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σας ενημερώνουμε/ υπενθυμίζουμε :                       1. Η αξιολόγηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων ανά μάθημα περιλαμβάνει: α) Εξέταση προόδου (30% στην τελική βαθμολογία) β) Ατομικές/ομαδικές Εργασίες (10%) και γ) Τελική εξέταση (60%). Η αξιολόγηση των εργαστηριακών μαθημάτων δύναται να πραγματοποιηθεί με γραπτή ή προφορική ή πρακτική δοκιμασία ή συνδυασμός αυτών. Η διάρκεια της εξέτασης προόδου κάθε μαθήματος είναι μία (1) διδακτική ώρα , ενώ η διάρκεια κάθε τελικής εξέτασης είναι δύο (2) διδακτικές ώρες, εκτός αν άλλως ορίζεται στον Οδηγό Κατάρτισης.
  2. Ανάθεση εργασιών ατομικών/ομαδικών, από τους εκπαιδευτές στους σπουδαστές έως 8-4-2022 και παράδοση από τους σπουδαστές στους εκπαιδευτές μέχρι 31-5-2022. Όταν το μάθημα έχει και εργαστηριακό και θεωρητικό μέρος η ανάθεση και εκπόνηση γίνεται χωριστά για το κάθε μέρος (δλδ δύο εργασίες)
  3.Εξετάσεις προόδου από 3-5-2022 έως 9-5-2022, σύμφωνα με το ισχύον εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα.
  4.Το Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ εξάμηνο, λόγω ιδιαιτερότητας -- μόνο ένα μάθημα Πρακτική Άσκηση 300 ώρες – θα ενημερωθεί σχετικά για τα σημεία 2 και 3
  5. Εκπαιδευτές που δεν έχουν ακόμη αναρτήσει μέρος των διδακτικών σημειώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, Open eCLass του ΙΕΚ, ΟΦΕΊΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ 
  Ο Δ/ντης  Παπαδογιάννης Ευθύμιος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ. ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ ΙΕΚ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ 1ο Δ.ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 επισκέφθηκε το ΙΕΚ Λάρισας η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Ξεναγήθηκε στα Εργαστήρια των Τμημάτων: Τεχ Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Βοηθών Φαρμακείου, Τεχνικών Δικτύων-Τηλεπικοινωνιών και Τεχ. Μηχανοτρονικής, όπου συνομίλησε με τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές.Η Υπουργός επεσήμανε ορισμένα από τα μέτρα στήριξης των δημοσίων ΙΕΚ που έλαβε το Υπουργείο, όπωςη αμειβόμενη πρακτική άσκηση από τον Σεπτέμβριο του 2021, η θέσπιση-εφαρμογή του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών των αποφοίτων των ΙΕΚ στη τριτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ. ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ ΙΕΚ

Back to top
Βρείτε μας στο Facebook
Follow Us